Naslovna Novosti Imenovana nadbiskupijska povjerenica za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Osnovano je Povjerenstvo za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba sa sjedištem u prostorijama Obiteljskog savjetovališta Zadarske nadbiskupije, a Ana Uranija imenovana je nadbiskupijskom povjerenicom za područje Zadarske nadbiskupije.


Temeljem odredbe pape Franje u Apostolskom pismu u obliku motu proprija Vos estis lux mundi, čl. 2, § 1, a u skladu sa Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić imenovao je psihologinju Anu Uraniju nadbiskupijskom povjerenicom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba te za suradnika Povjerenstva Mladena Klanca, voditelja Obiteljskog savjetovališta.

Nadbiskupijska povjerenica je ovlaštena za područje Zadarske nadbiskupije primati dojave o mogućim slučajevima povrede zaštite maloljetnika i ranjivih osoba, saslušati dojavitelje i žrtve, obraditi zaprimljene dojave u skladu s kanonskim zakonodavstvom i mjerodavnim Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, osobito pritom pazeći na zaštitu žrtve. Također je dužna o svemu obavijestiti dijecezanskog biskupa te pokrenuti zakonitu suradnju s nadležnim civilnim vlastima, u skladu s civilnim propisima, kanonskim zakonodavstvom i Smjernicama HBK.
Kontakt telefon je: 099 3118 134, a e-adresa je: ana.uranija@zd.t-com.hr.