Naslovna Novosti Za 1000 radosti - Svi smo pozvani!

Hrvatski Caritas pokrenuo tradicionalnu akciju za pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.


U akciju "Za 1000 radosti” građani, tvrtke, udruge, ustanove mogu se uključiti do kraja siječnja:

- novčanom donacijom na račun IBAN HR40 23400091510126452,
- poziv na br. 7-13 (OIB 60100836848)
- pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen; operator Moj telekom)
- objavom informacija i oglasa na web-stranici, internetu, biltenu, novinama,
- ostavljanjem plakata ili emitiranjem radijskog spota
- Online uplatama:
za uplate iz inozemstva: IBAN: HR1123600001101621994; SWIFT(BIC) ZABAHR2X; Zagrebačka banka d.d. Zagreb, Paromlinska 2, broj poslovnice: Trg bana Jelačića 012101.


U srijedu 4. prosinca, početkom vremena došašća, Hrvatski je Caritas na cijelom području Republike Hrvatske, već jedanaestu godinu zaredom, pokrenuo tradicionalnu božićnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti". Ove je godine vodi pod nazivom "Svi smo pozvani" kako bi potaknuo građane, tvrtke, udruge, djecu i mlade, jedinice lokalne uprave i samouprave, sve ljude dobre volje, na djelatnu ljubav i konkretnu pomoć obiteljima koje se ne mogu same nositi s različitim nedaćama, bolesti i oskudicom u vremenu bremenitu neizvjesnošću, strepnjom i nespokojem.

Ovogodišnja akcija "Za 1000 radosti" nadahnuće crpe iz vrijednosti koje slavimo slaveći Božić te je vodimo pod nazivom "Svi smo pozvani!" Vjerujemo, naime, da doista svatko može učiniti bar nešto, bar malim znakom odgovoriti na veliki božićni poziv, te: širiti prijateljstvo, razumjeti druge, štititi slabije, buditi nadu, činiti dobro, govoriti istinu, pomoći potrebnima, voljeti vjerno, pružiti utjehu, živjeti hrabro – na što smo svi pozvani.

Takvi mogući odazivi navedeni su i na prigodnim narukvicama koje su proteklih dana – uz potporu i preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta – poslani u više od 620.000 primjeraka u osnovne i srednje škole diljem Hrvatske. Sredstva prikupljena u akciji Hrvatski će Caritas putem mreže biskupijskih caritasa proslijediti obiteljima u potrebi: obiteljima nezaposlenih roditelja, višečlanim obiteljima, obiteljima branitelja, obiteljima u kojima je netko od članova teško bolestan, onima koji najteže podnose posljedice duge ekonomske krize. Uz to sredstva će se iskoristiti i za podupiranje Caritasovih pučkih kuhinja, sigurnih kuća, ustanova koje skrbe za beskućnike, starije i nemoćne, djecu s posebnim potrebama i dr.

Svjesni smo da - sa svim ljudima zauzetima za zajedničko dobro i posvećenima socijalnoj pravdi - dijelimo osjećaj odgovornosti ali i konkretne skrbi za naše najsiromašnije građane i da u borbi za dostojanstven život i dobrobit svakoga čovjeka svatko od nas ima svoju specifičnu ulogu. Darežljivošću hrvatskih građana, tvrtki, udruga te državnih tijela i ustanova u proteklih desetak godina provođenja akcije "Za 1000 radosti" uspjeli smo razveseliti i konkretno pomoći tisućama obitelji budeći u njima nadu.

Kad je najteže, jedni smo drugima potrebni – najviše!