Naslovna O Nama Općenito

OPĆENITO


Caritas Zadarske nadbiskupije je pastoralna i karitativna ustanova Zadarske nadbiskupije osnovana u svrhu promicanja djelotvorne kršcanske ljubavi na podrucju Zadarske nadbiskupije.

Caritas Zadarske nadbiskupije ima pravnu osobnost na kanonskom i građanskom području, koji se u svom djelovanju ravna prema zakonima Katoličke Crkve i Republike Hrvatske.

Caritas Zadarske nadbiskupije je član Hrvatskog Caritasa te kao takav ravnopravan partner ostalim biskupijskim caritasima u Republici Hrvatskoj.

Caritas Zadarske nadbiskupije je pastoralna ustanova nadbiskupije radi promicanja djelotvorne kršćanske ljubavi Katoličke Crkve i radi svjedočenja socijalne pravde i mira u službi cjelovitog čovjekova razvoja.

Caritas Zadarske nadbiskupije njeguje partnerski odnos i suradnju s državnim i lokalnim institucijama te civilnim i crkvenim pomažućim organizacijama, čime nastoji poboljšati različite oblike pružanja materijalne i psihosocijalne pomoći što širem krugu pojedinaca i skupina na području Zadarske nadbiskupije.

Caritas na građanskom području slijedi humanitarne i dobrotvorne svrhe od opće koristi, bez stjecanja dobiti.