Naslovna Programi Socijalna služba

- PUČKA KUHINJA „SV. VINKO PAULSKI“ ZADAR

svakodnevna priprema, podjela i dostava obroka

- PUČKA KUHINJA “SV. ANTE PADOVANSKI“ BENKOVAC

svakodnevna priprema, podjela i dostava obroka

- PRO VITA

pomoć trudnicama i rodiljama

- PRENOĆIŠTE ZA BESKUĆNIKE „SV. VINKO PAULSKI“ ZADAR

Kapacitet 12 muških osoba. Zadovoljavanje životnih potreba smještaja, prehrane, održavanja osobne higijene, odijevanja, zdravstvene skrbi, stručna podrška i dr.
Radno vrijeme od 20,00 do 8,00 sati, zimski period 14,00 do 8,00 sati

- SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

Osiguravanje minimuma egzistencijalnih potreba podjelom prehrambenih i drugih proizvoda.
Prioritetni korisnici - obitelji s više djece, starije i bolesne osobe, umirovljenici bez obiteljske podrške, zaposleni s minimalnim primanjima, korisnici zajamčene mjesečne naknade.
Radno vrijeme četvrtak od 8,00 do 12,00 sati.

- POMOĆ I NJEGA U KUĆI

Caritas Zadarske nadbiskupije od listopada 2013. godine pomaže starim i nemoćnim osobama pružanjem medicinske skrbi u njihovoj kući. Korisnici su osobe uključene u projekt „Pučke kuhinje“, ali pravo na uslugu medicinske skrbi u svome domu ostvaruju i druge osobe koje se za pomoć obraćaju našoj instituciji.
„Pomoć i njega u kući“ namijenjena je osobama starije životne dobi koje žive same i ne mogu bez pomoći druge osobe obavljati osnovne radnje svoje svakodnevnice. Pomažemo im u osobnoj higijeni, odlasku u kupovinu i ambulantu, naručivanju za specijalističke liječničke preglede. Omogućeno im je redovito mjerenje krvnog tlaka, šećera u krvi i pomoć pri uzimanju propisane terapije. Posjeti se odvijaju prema potrebi, jednom do pet puta tjedno u trajanju od jedan do dva sata, ovisno o dogovoru i procjeni stručne službe.
Ostvarujemo suradnju sa terenskim sestrama nadležnih Domova zdravlja, Centrom za socijalnu skrb grada Zadra i srodnim udrugama. Ovisno o potrebi korisnika, pomažemo i s dostavom paketa hrane, prekrivačima, higijenskim potrepštinama i pelenama za odrasle.

Socijalna služba
Socijalna služba
Socijalna služba